Erdoğan: Do të vazhdojmë të forcojmë edhe më tej Turqinë për gjeneratat e ardhshme

Erdoğan mori pjesë në ceremoninë e ngritjes së një flamuri të madh turk në shtizën e sapo ndërtuar në Çamlıca, me rastin e 101-vjetorit të themelimit të Kuvendit të Madh Popullor të Turqisë dhe festën e Sovranitetit Kombëtar dhe Fëmijëve

Presidenti i Republikës së Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, tha se qeveria turke do të vazhdojë procesin e përparimit dhe do ta lë vendin më të fortë në të gjitha fushat për brezat e ardhshëm, raporton Anadolu Agency (AA).

Erdoğan mori pjesë në ceremoninë e ngritjes së një flamuri të madh turk në shtizën e sapo ndërtuar në Çamlıca, me rastin e 101-vjetorit të themelimit të Kuvendit të Madh Popullor të Turqisë (TBMM) dhe në të njëjtën kohë, festën e Sovranitetit Kombëtar dhe Fëmijëve.

“Ne i lutemi Allahut që ai kurrë më të mos e vendosë vendin tonë në një situatë të zhvillimit të një lufte të re për pavarësi dhe shkrimit të një himni të ri”, tha Erdoğan, duke shtuar se Turqia do të vazhdojë të arrijë qëllimet e zhvillimit të vendosura për 2023 dhe 100 vjetorin të themelimit të Republikës.

Ai vuri në dukje se ka ende nga ata që synojnë të ndajnë territorin e Turqisë, pavarësisht nga fakti që metodat e atyre qarqeve kanë ndryshuar, dhe shtoi se rezultati i skenarëve të njëjtë të errëta ishin të gjitha grusht shteti, sulmet terroriste dhe ekonomike me të cilat është ballafaquar Turqia.

“Ne kemi luftuar për 19 vjet me qëllim të arritjes së qëllimeve për 2023. Ne jemi të bindur që fëmijët tanë do të marrin përsipër vizionin për vitin 2053 dhe do të bëjnë hapa të mëtejshëm përpara”, tha Erdoğan.

Duke treguar xhaminë imponuese Çamlıca, e cila është ndërtuar viteve të fundit, Erdoğan tha se ambienti në atë kodër të Stambollit gjithashtu ishte pastruar dhe se të gjitha antenat që kishin ndotur mjedisin ishin hequr.

“Kjo quhet mbrojtje e mjedisit. Ne ndërtuam një xhami, një kullë RTV në Çamlıca dhe tani ne ngremë flamurin më të madh në Turqi në një direk 111 metra të lartë. Flamuri i madh pothuajse një mijë metra katrorë i jep një pamje krejtësisht të re këtij vendi”, tha Erdoğan.

Shtylla në kodrën Çamlıca të Stambollit u ndërtua si pjesë e një projekti nga Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës. Instalimi i shtyllës së lartë 111 metra filloi më 31 janar të këtij viti. Diametri i direkut në tokë është 335 centimetra, dhe 75 centimetra në majë.

Shtylla e lartë e ngritur rishtas dhe flamuri i madh mund të shihen nga shumica e pjesëve të Stambollit dhe të zbukurojnë më tej panoramën e qytetit në Bosfor.

Kategoritë
BotaLajme