Erdogan: Vërejtja e ‘diktatorit’ të Draghi-t përbën ‘vulgaritet të plotë’

“Komenti i bërë nga kryeministri italian është i barabartë me moskokëçarje të plotë, një vulgaritet të plotë,” thotë Presidenti i Turqisë Rexhep Tajip Erdogan transmeton Gazeta e Re.

Presidenti i Turqisë Rexhep Tajip Erdogan ka kritikuar Kryeministrin Italian Mario Draghi për thirrjen e tij “diktator”, duke thënë se ishte vulgare.

Javën e kaluar, Draghi kritikoi Erdogan për pritjen e një samiti me dy udhëheqësit kryesorë të BE në të cilin shefi i Komisionit Evropian Ursula von der Leyen përfundoi pa një karrige.

Zyrtarët turq hodhën poshtë fajin për incidentin, duke thënë se po zbatonin udhëzimet protokollare të marra nga Brukseli.

Në komentet e tij të para publike për episodin, Erdogan të mërkurën tha se komentet e Draghi-t rrezikojnë marrëdhëniet turko-italiane.

“Komenti i bërë nga kryeministri italian është i barabartë me moskokëçarje të plotë, një vulgaritet të plotë,” tha Erdogan në një përgjigje ndaj një pyetjeje në një program në Bibliotekën Kombëtare Presidenciale në kryeqytetin Ankara.

“Ashtu siç shpresonim se marrëdhëniet midis Turqisë dhe Italisë do të përmirësoheshin, Draghi minoi këto marrëdhënie me deklaratën e tij,” shtoi ai.

“Ju jeni një person i caktuar, jo dikush që u zgjodh në atë post,” vuri në dukje Erdogan.

Erdogan u zgjodh dy herë si president i Turqisë me votën e popullit, më 2014 dhe përsëri më 2018.

Erdogan gjithashtu e nxiti Draghi të shikonte prapa në historinë e Italisë, në një referencë të dukshme për mbretërimin e diktatorit fashist Benito Mussolini.

“Ju duhet së pari të jeni të vetëdijshëm për historinë tuaj për të bërë një koment të tillë në lidhje me Tayyip Erdogan, por ne shohim që ju nuk jeni,” tha udhëheqësi turk./Gazeta e Re. 

Kategoritë
BotaLajme