Facebook planifikon Instagram për fëmijët nën 13 vjeç, vetëm disa ditë pasi tha se do të bënte më shumë për t’i mbrojtur ata

Facebook mund të krijojë së shpejti një Instagram të krijuar kryesisht për fëmijë, një zhvillim që vjen vetëm disa ditë pasi Instagram u zotua të bënte më shumë për të mbrojtur fëmijët transmeton Gazeta e Re.

Aplikacioni do të ishte për fëmijët nën moshën 13 vjeç. Përdoruesit e Instagram aktualisht duhet të jenë të paktën 13 vjeç për t’u regjistruar në aplikacion, megjithëse nuk ka asgjë për të ndaluar fëmijët të regjistrohen me një vit të rremë të lindjes.

Aplikacionet e mediave sociale po kërkojnë të ndërtojnë baza përdoruesish në një moshë të re që do të bëhen anëtarë të përkushtuar, dhe shikues të reklamave të tyre, të platformave në vitet që vijnë.

YouTube ka një aplikacion për fëmijë, YouTube Kids, i cili nisi në vitin 2016, por ka hasur probleme me reklama të synuara dhe video të dhunshme duke e bërë atë përmes sistemit të filtrimit të aplikacionit.

BuzzFeed News siguroi një post të brendshëm të kompanisë, i cili detajonte planet për aplikacionin e ri për ndarjen e fotove.

“Unë jam i ngazëllyer të njoftoj se duke shkuar përpara, ne kemi identifikuar punën e të rinjve si një përparësi për Instagram dhe e kemi shtuar atë në listën tonë të përparësive H1,” tha VP i produktit Vishal Shah në memo.

“Ne do të ndërtojmë një shtyllë të re rinore brenda Grupit të Produkteve të Komunitetit për t’u përqëndruar në dy gjëra: (a) përshpejtimin e integritetit dhe privatësisë për të siguruar përvojën më të sigurt të mundshme për adoleshentët dhe (b) ndërtimin e një versioni të Instagramit që lejon njerëzit nën moshën 13 vjeç për të përdorur në mënyrë të sigurt Instagramin për herë të parë”.

Kreu i Instagramit Adam Mosseri do të ndihmonte në mbikëqyrjen e projektit, si dhe nënkryetarin Pavni Diwanji, i cili ndihmoi në mbikëqyrjen e YouTube Kids.

Të martën, Instagram publikoi një postim në blog, “Vazhdimi për ta bërë Instagramin më të sigurt për anëtarët më të rinj të komunitetit tonë”.

‘Mbrojtja e të rinjve në Instagram është e rëndësishme për ne”, fillon postimi.

Postimi pastaj përcakton një numër hapash që Instagram po ndërmerr për ta bërë aplikacionin më të sigurt për të rinjtë.

Disa prej atyre parimeve përfshijnë një Udhëzues të ri për Prindërit, duke u përpjekur të kuptojnë moshën reale të njerëzve në aplikacion, duke parandaluar të rriturit dhe adoleshentët të dërgojnë mesazhe të drejtpërdrejta, dhe duke e bërë më sfiduese për të rriturit të ndjekin fëmijët.

Aplikacioni gjithashtu inkurajon adoleshentët në aplikacion që t’i mbajnë llogaritë e tyre private.

“Instagram mund t’u sigurojë të rinjve mundësinë për të forcuar lidhjet, për të praktikuar aftësi sociale dhe për të gjetur komunitete mbështetëse”, tha Dr. David Anderson i Institutit The Child Mind, i cili bashkëpunoi në Udhëzuesin e Prindërve.

Me sa duket, shumë nga hapat që po hedh Instagram do të zbatohen në aplikacionin e ri për fëmijë.

Reagimi ndaj aplikacionit të ri në Twitter tërhoqi disa kritika.

‘Ide shumë e keqe’, shkroi një person në Twitter. ‘E rrezikshme, madje, kjo nuk duhet të ndodhë’.

‘Gjërat që nuk do t’i besoja Facebookut: Fëmija im paraprak’, shkroi një tjetër.

Një përdorues, Mark Poppen, ishte më i favorshëm në mendimet e tij: ‘Nëse ata e bëjnë atë si Kids Messenger të tyre, unë jam mirë me të. Prindërit ende kanë qasje të plotë në bisedat e fëmijës së tyre dhe unë supozoj se afati kohor në IG është.

Facebook tashmë ka një aplikacion për mesazhe për fëmijë, Messenger Kids, i cili filloi në 2017.

Prindërit kanë mbikëqyrje të aplikacionit, i cili nuk mbledh të dhëna për qëllime reklamimi.

Një Instagram i krijuar posaçërisht për fëmijë gjithashtu ndez frikën e më shumë mundësive për ngacmim në internet.

Një studim i Pew Research Center i kryer në shtator zbulon se 64 përqind e të rriturve nën moshën 30 vjeç kanë qenë objekt i ngacmimeve në internet.

Në vitin 2019, Instagram krijoi një tipar që i lejoi përdoruesit të kufizonin komentet në postimet nga përdoruesit e zgjedhur në mënyrë që të përpiqen të frenojnë ngacmimet në internet./Gazeta e Re.

 

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji