Fermerët në Indi përplasen me policinë në protesta masive

Disa qindra fermerë kanë protestuar mes barrikadave dhe gazit lotsjellës për të hyrë në Delhi në Ditën e Republikës së Indisë.

Dhjetëra mijëra prej tyre hynë në qytet me traktorë për të protestuar kundër reformave të reja miqësore me tregun.

Në disa vende, fermerët thyen barrikada dhe u devijuan nga rruga për të cilën kishin rënë dakord me policinë.

Protesta e së martës është episodi i fundit nga protesta disa mujore, një nga më të gjatat që ka parë India të drejtuara nga fermerët.

Qeveria ka ofruar të vendosë ligjet në pritje, por fermerët thonë se ata nuk do të pranojnë asgjë tjetër përveç një shfuqizimi.

Policia ra dakord të lejojë tubimin e së martës pas disa raundesh bisedimesh me kusht që ajo të mos ndërpresë paradën vjetore të Ditës së Republikës.

Tubimi i së martës pritej të fillonte nga gjashtë pika hyrëse në Delhi dhe policia i bllokoi të gjithë ata dhe u dha fermerëve rrugë specifike për tubimin e tyre. Rrugët përfshinin rrugë në periferi të qytetit.

Grupet e fermave në tre kufij të ndryshëm – Singhu, Tikri dhe Gazipur – shpërthyen barrikadat dhe filluan të marshonin në qytet, në këmbë dhe me traktorë, raporton BBC.

Kategoritë
BotaLajme