Franca mendon për uljen e taksave për të moshuarit në planet për rimëkëmbjen ekonomike

Rritja e shumës pa taksa që gjyshërit do t’u kalojnë nipërve dhe mbesave mund të jetë e diskutueshme, pasi kjo do të favorizonte vetëm familjet që janë mjaft të pasura për të përfituar nga iniciativa transmeton Gazeta e Re.

Franca po propozon uljen e taksave për gjyshërit që dërgojnë para tek nipërit e mbesat e tyre si një mënyrë për të filluar ekonominë dhe për të mobilizuar më shumë se 118 miliardë dollarë në kursimet e akumuluara gjatë pandemisë, ka raportuar Bloomberg.

Ndihma e konsiderueshme e qeverisë për të rritur pagat gjatë bllokimeve në vendet evropiane është grumbulluar kryesisht nga klientët, dhe kthimi i këtyre kursimeve në shpenzime është kritik për ekonomitë.

Kursimet e tepërta mund të arrijnë 235 miliardë dollarë deri në fund të krizës, e cila është më shumë se dyfishi i shumës që qeveria ka llogaritur për strategjinë e saj për të ringjallur zhvillimin ekonomik, Bloomberg citoi Ministrin Francez të Financave Bruno Le Maire.

Rritja e shumës pa taksa që gjyshërit do t’u kalojnë nipërve dhe mbesave mund të jetë e diskutueshme, pasi kjo do të favorizonte vetëm familjet që janë mjaft të pasura për të përfituar nga iniciativa.

Sidoqoftë, Le Maire tha se shumica dërrmuese e qytetarëve francezë kanë bërë kursime shtesë si rezultat i pandemisë dhe se përjashtimet nga taksat do të zbatohen vetëm për “disa mijëra”, jo dhjetëra mijëra euro, njoftoi Bloomberg.

Qeveria e Macron, sipas ministrit të financave, nuk do të rrisë taksat mbi kursimet e tepërta për të inkurajuar investimet, siç kanë sugjeruar disa ligjvënës me prirje të majtë.

“Do të ishte thellësisht e padrejtë në një kohë kur njerëzit kanë lënë para mënjanë për ngjarje të papritura gjatë krizës dhe do të ishin krejtësisht joefektive sepse do të parandalonin një rimëkëmbje ekonomike”, tha Le Maire. /Gazeta e Re.

Kategoritë
BotaLajme