Gazetarja e CNN krahasoi Ukrainën me mbrojtësit e Sarajevës: Sarajeva nuk ra dhe nuk fitoi nga Përendimi

Gazetarja e CNN, Christiane Amanpour, e cila raportoi nga Sarajeva gjatë luftës , foli dje në programin e këtij televizioni për agresionin rus ndaj Ukrainës dhe shanset e ukrainasve për të ndaluar avancimin e ushtrisë ruse.

Në një pjesë të bisedës, Amanpour iu referua epërsisë numerike dhe të armatosur të ushtrisë ruse, duke e krahasuar situatën me agresionin ndaj Bosnjë-Hercegovinës.

Pretendimit të gazetarëve se ukrainasit ishin më të shumtë në numër dhe të armatosur, dhe pyetja ishte “nëse ne mund të mbivlerësojmë aftësinë e tyre për të mbajtur forcat ruse në progres”, Amanpour u përgjigj se ajo dëshmoi se ishte e mundur.

“Unë kam qenë dëshmitar i kësaj në Sarajevë në vitet 1990. Të gjithë e shkruajtën Sarajevën. Ata ishin më të shumtë dhe të armatosur. Ata madje kishin një embargo armësh nga OKB. Ata i lidhën duart pas shpine. Ndërsa Serbia dhe Rusia dhe të gjithë të tjerët u dërguan armë separatistëve serbë. të tjerë që i mbështetën. Pavarësisht nga të gjitha këto, Sarajeva nuk ra dhe nuk fitoi asgjë nga Perëndimi”, tha Amanpour.
Në fund, ajo deklaroi se e gjitha ka të bëjë me “çfarë kanë në zemrat e njerëzve dhe çfarë janë në gjendje të bëjnë”.

Kategoritë
BotaLajme