Gjermani, antisemitizmi shënon rritje gjatë pandemisë

Deputetja e Partisë së Majtë, Petra Pau, tha se vitin e kaluar në Gjermani janë kryer 2.275 krime për shkak të antisemitizmit.

Në Gjermani antisemitizmi është rritur më shumë gjatë periudhës se koronavirusit të ri (COVID-19), raporton Anadolu Agency (AA).

Në përgjigjen e një pyetjes së parashtruar, deputetja e Partisë së Majtë, Petra Pau, tha se vitin e kaluar në Gjermani janë kryer 2.275 krime për shkak të antisemitizmit. Sipas saj, ky është numri më i lartë i regjistruar që nga viti 2001.

Gjithashtu ajo tha se 1.367 persona tjerë u morën nën hetim për krime kundër antisemitizmit, por askush prej tyre nuk u arrestua.

Përgjegjësi për luftën kundër antisemitizmit pranë qeverisë gjermane, Felix Klein, deklaroi se ishte i tmerruar nga numrat e njoftuar dhe se këto numra duhet të konsiderohen si një paralajmërim.

Kreu i Këshillit Qendror të Hebrenjve në Gjermani, Josef Schuster, për gazetën “Tagesspiegel” tha se janë të shqetësuar për numrin e publikuar të sulmeve dhe sipas tij “këto sulme treguan se radikalizmi në shoqëri është rritur dhe se respekti për pakicat po zvogëlohet”.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet