Gjermani, çmimet e materialeve të ndërtimit arrijnë nivelin më të lartë në 73 vjet

“Çmimet u rritën me 77,3 për qind për lëndën drusore të ngurtë të ndërtimit, 65,1 për qind për trarët e çatisë dhe 61,4 për qind për lëndën drusore të ndërtimit krahasuar me mesataren e një viti më parë”, tha enti gjerman i statistikave

Çmimet e materialeve të ndërtimit në Gjermani arritën nivelin më të lartë në 73 vjet, njoftoi Enti Federal i Statistikave (Destatis), transmeton Anadolu Agency (AA).

“Në një mesatare vjetore në vitin 2021, rritja e çmimit të prodhimit për materialet individuale të ndërtimit si druri dhe çeliku ishte më e larta ndonjëherë, që kur sondazhi u krye për herë të parë në vitin 1949”, thuhet në një deklaratë.

“Çmimet u rritën me 77,3 për qind për lëndën drusore të ngurtë të ndërtimit, 65,1 për qind për trarët e çatisë dhe 61,4 për qind për lëndën drusore të ndërtimit krahasuar me mesataren e një viti më parë”, shtoi enti gjerman i statistikave.

Indeksi i çmimeve të prodhimit në Gjermani për produktet industriale u rrit me 10,5 për qind në një mesatare vjetore në vitin 2021, krahasuar me një vit më parë.

Norma vjetore e inflacionit në Gjermani pritet të jetë 4,9 për qind në janar, sipas Destatis.

Kategoritë
BotaLajme