Gjermani – Lexuesit e gazetave do të përfitojnë zbritje në derivate

Rritja e çmimeve është në krye të agjendës në Gjermani, gazeta gjermane Bild ka njoftuar se do të ofrojë mbështetje me karburant për një numër të caktuar lexuesish

Rritja e çmimit të naftës në shkallë globale ka vënë drejtuesit në një situatë të vështirë edhe në Gjermani.
Qeveria gjermane ka filluar përgatitjet për të lehtësuar qytetarët me të ardhura të ulëta dhe të mesme për blerjen e karburantit.

Nga ana tjetër, gazeta gjermane Bild mori masa për të siguruar që 1000 lexues të saj të blejnë 1 euro për litër karburant.

Në lajmin e titulluar “Blini karburant si 20 vite më parë”, ku thuhej se çmimet e karburanteve janë rritur “masive” në vend, theksohej se miliona drejtues mjetesh, sidomos ata me të ardhura të ulëta dhe pensionistë janë në një situatë të vështirë.

Duke kujtuar se çmimi i karburantit të shitur në vend në vitin 2002 ishte rreth 1 euro, ai tha: “Për shembull, mbushni 50 litra. Çmimi i rregullt për litër është 2.30 euro. Ne do t’i kthejmë fituesit diferencën 50 x 1.30 euro, pra 65 euro.” thuhej.

Në lajmin, ku theksohej domosdoshmëria e dorëzimit të faturës së karburantit, u nda dhe numri i telefonit që duhet të telefononi për të marrë pjesë në fushatë. U tha se është e nevojshme të transmetohet emri, mbiemri, numri i telefonit dhe informacioni i litrave të karburantit të mbushur.

Kategoritë
BotaLajme