Gjermani, studiuesi rus dënohet me një vit burg për spiunazh

Gjithashtu thuhet se Ilnur N., shtëpia dhe zyra e të cilit u kontrolluan, merrte para në këmbim të informacioneve që i kishte dhënë inteligjencës ruse.

lnur N. një asistent hulumtues shtetas rus që jeton në Gjermani, u dënua me një vit burg në gjykatën ku u gjykua për spiunazh të dyshuar për inteligjencën ruse).

Në çështjen në Gjykatën e Lartë Rajonale të Mynihut, gjykata dënoi me një vit burg Ilnur N. i cili ishte në paraburgim që nga qershori i vitit 2021, por dënimi ishte shtyrë.

Agjencia Gjermane e Lajmeve (DPA) njoftoi se Ilnur N. të cilit iu hoq paraburgimi dhe u lirua, tha se ai as që mund ta imagjinonte që shërbimi sekret rus do të interesohet për informacione që tashmë janë në dispozicion të publikut.

Zyra e Prokurorit Federal akuzoi Ilnur N. për takim me zyrtarë të inteligjencës ruse që nga tetori 2020 dhe u kishte dhënë atyre informacione për universitetin.

Gjithashtu thuhet se Ilnur N., shtëpia dhe zyra e të cilit u kontrolluan, merrte para në këmbim të informacioneve që i kishte dhënë inteligjencës ruse.

Kategoritë
BotaLajme