“Gjermania do të dërgojë 2.700 raketa kundërajrore në Ukrainë”

Thuhet se armët në fjalë janë armë kundërajrore të prodhimit sovjetik në inventarin e ish-Ushtrisë Popullore Kombëtare të Gjermanisë Lindore (NVA).

Pretendohet se Gjermania do të dërgojë në Ukrainë 2.700 raketa kundërajrore të tipit “Strela”.

Sipas lajmit të agjencisë gjermane të lajmeve DPA, e cila bazohet në qarqet e Ministrisë së Ekonomisë, Gjermania miratoi dërgimin e 2.700 raketave kundërajrore të tipit “Strela” në Ukrainë.

Thuhet se armët në fjalë janë armë kundërajrore të prodhimit sovjetik në inventarin e ish-Ushtrisë Popullore Kombëtare të Gjermanisë Lindore (NVA).

Gjermania kishte vendosur më parë të dërgonte në Ukrainë 1.000 raketa anti-tank dhe 500 raketa kundërajrore të tipit “Stinger”.

Kategoritë
BotaLajme