Gjermania po përballet me rënie të ofertës së punës pavarësisht imigrimit

Mënyra e vetme për të përmirësuar rënien e ofertës së punës është përmes imigrimit masiv, por masat e mëtejshme janë të rëndësishme, thonë ekspertët.

Me një imigrim vjetor të përgjithshëm prej 400 mijë personave, oferta e punës në Gjermani mund të mbetet konstante në terma afatgjatë, thuhet në një studim të publikuar të martën nga Instituti për Kërkimin e Punësimit (IAB), transmeton Anadolu Agency (AA).

Numri i njerëzve ekonomikisht aktivë që janë potencialisht të disponueshëm për tregun e punës po bie në terma afatgjatë për shkak të ndryshimeve të vazhdueshme demografike, thuhet në raport.

Edhe me një normë në rritje të punësimit të grave dhe të moshuarve dhe me një imigrim të përgjithshëm vjetor prej 100 mijë personash, norma do të bie nga 47.4 milionë në 2020 në 44.4 milionë të pritshme.

Sipas raportit, shifra prej 400 mijë personash do të lejonte që oferta e punës të mbetet pothuajse konstante deri në vitin 2060.

Për arsye demografike, i ashtuquajturi potencial i fuqisë punëtore pa migrimin do të ulet me 7.2 milionë deri në vitin 2035 dhe me një total prej 16 milionë punëtorësh deri në vitin 2060.

“Pavarësisht supozimeve optimiste për numrin e grave në fuqinë punëtore dhe punësimin e të moshuarve, do të jetë e vështirë të ngadalësohet trendi i rënies në potencialin e fuqisë punëtore”, tha studiuesi i IAB-së, Johann Fuchs. “Nëse flukset e migracionit mbeten ashtu siç janë regjistruar për një periudhë më të gjatë përpara pandemisë, fuqia e punës potenciale do të ulet me 6 për qind deri në vitin 2035, por ulja deri në vitin 2060 do të jetë pothuajse 20 për qind”, tha ai.

“Ne e konsiderojmë këtë imigrim të ulët neto si mjaft realist në krahasim me vitet e mëparshme”, tha studiuesja e IAB-së, Doris Soehnlein.

Një nga arsyet kryesore është rënia e potencialit për migrim nga vendet kryesore të origjinës së emigracionit në Bashkimin Evropian për shkak të ndryshimit demografik që gjithashtu ka një ndikim.

Gjithashtu, me rritjen e emigracionit, rritet edhe numri i rezidentëve të huaj që jetojnë në Gjermani dhe rrjedhimisht edhe emigrimi i tyre.

“Me një integrim më të mirë të grave të huaja në tregun e punës, normat e punësimit të grave gjermane që përputhen me ato të burrave gjermanë si dhe normat dukshëm më të larta të punësimit për të moshuarit, potenciali shtesë prej 3.4 milionë njerëzve mund të aktivizohet deri në vitin 2035”, tha studiuesja e IAB-së, Brigitte Weber.

Krahasuar me efektet demografike, potenciali i punësimit në familje që ende mund të aktivizohet është shumë i ulët me orar të pandryshuar të punës.

Sipas studiuesve, shtimi i masave edukative mund të zbeh pasojat e rënies së ofertës së punës. Produktiviteti më i lartë shoqërues i fuqisë punëtore mund, në një afat më të gjatë, të ndihmojë në zbutjen e pasojave negative.

Akti i Emigracionit të Punëtorëve të kualifikuar, i cili hyri në fuqi në vitin 2020, po shkon në “drejtimin e duhur, por ka të ngjarë të jetë i pamjaftueshëm”, theksojnë ekspertët e punësimit.

Gjatë negociatave të koalicionit për formimin e qeverisë se re federale, SPD, të Gjelbrit dhe FDP tashmë kanë rënë dakord se duan ta bëjnë këtë ligj “më të zbatueshëm”.

Përveç kësaj, do të futet një sistem i vlerësimit me pikë për të tërhequr punëtorë të huaj të kualifikuar.

Kategoritë
BotaLajme