Gjukanoviç: Abazoviç është mashtrues dhe gënjeshtër nuk kam asnjë borxh ndaj shtetit

Presidenti i Malit të Zi, Milo Xhukanoviç, reagoi ndaj pretendimeve se ai kishte borxh 12.4 milion euro taksa, të cilat u transmetuan në rrjetet sociale nga Zëvendës Kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviç, dhe njoftuar më parë nga Banka Qendrore.

Sipas Bankës Qendrore të Malit të Zi, kompania “Global Montengero” d.o.o. Podgorica, themeluesit e të cilit janë Milo Gjukanoviç dhe kumbari i tij Vuk Rajkoviç, i detyrohen shtetit 12,456,821.8 euro, prandaj llogaria e ndërmarrjes u bllokua.

Gjukanoviç pretendon se nuk është e vërtetë se ai është një debitor i taksave.

“Njoftimi i Dritan Abazoviç se unë jam një borxhli i taksave është gënjeshtra dhe mashtrimi më i zakonshëm. Si qytetar i Malit të Zi, Milo Gjukanoviç, unë nuk i detyrohem asnjë cent të vetëm tatimesh ose mbi ndonjë bazë tjetër. Eshtë e vërtetë, dhe publiku di gjithçka për këtë, që unë kam qenë një aksioner për vite me rradhë. në kompaninë ‘Global Montenegro’, e cila si person juridik, dhe jo unë personalisht, nga një gabim i dukshëm i administratës së kompanisë, i detyrohem gjithsej 1,900 eurove kontributeve, dhe jo siç pretendon manipulimi: 12,4 milion euro, “shkroi Gjukanovic në Twitter.

Ai pretendoi se Zëvendës Kryeministri i Malit të Zi “gënjeu më shumë se 6,000 herë”, por që nuk ishte më e keqja.

“Eshtë më keq sesa që ai mendon se ne të gjithë jemi mblesëri si ai, kështu që unë mendoj se historia ime rreth identitetit dhe kërcënimit të Malit të Zi nga nacionalizmi i Serbisë së Madhe që ai i shërben në fakt është për shkak të një borxhi fiktiv të taksave. Ai është i turpëruar si nga Qeveria ashtu edhe nga Mali i Zi,” tha ai. Gjukanoviç.

Kategoritë
LajmeRajoni