Gjukanoviç: Serbia po sillet si në vitet e 90-ta

“Sjella e Serbisë ndaj Malit të Zi momentalisht pa rezistueshëm ngjason me sjelljen e saj ndaj vendeve të tjera në rajon në fillim të viteve të 90-ta, nën petkun e rrëfimit mbi rrezikimin e serbëve. Epilogun e dimë”, tha Milo Gjukanoviç

Sjellja e Serbisë ndaj Malit të Zi aktualisht të kujton sjelljen e këtij vendi ndaj vendeve tjera në rajon në fillim të viteve të 90-ta, nën petkun e rrëfimit mbi rrezikimin e serbëve, tha presidenti i Malit të Zi, Milo Gjukanoviç, raporton Anadolu Agency (AA).

Gjukanoviç, pas një takimi me anëtarët e Presidencës së Bosnje e Hercegovinës, Zheljko Komsiç dhe Shefik Gjaferoviç, duke iu përgjigjur pyetjes në lidhje me marrëdhëniet aktuale midis Serbisë dhe Malit të Zi, tha se qëndrimet e tij disa herë kanë hasur në keqkuptime në Beograd.

Gjukanoviç tha se, ndryshe nga shumë, ishte aktor edhe në politikën e viteve të 90-ta, e cila, siç deklaroi ai, tani përfaqëson një barrë për të nga njëra anë dhe një përvojë të vlefshme nga ana tjetër.

“Sjella e Serbisë ndaj Malit të Zi momentalisht pa rezistueshëm ngjason me sjelljen e saj ndaj vendeve të tjera në rajon në fillim të viteve të 90-ta, nën petkun e rrëfimit mbi rrezikimin e serbëve. Epilogun e dimë”, tha Gjukanoviç.

Ai tha se shpreson që “të paktën për pjesën tjetër të jetës sonë, nuk do të kemi mundësinë për të përsëritur gabime të tilla”.

“Kam frikë se do të përsëriten”, tha Gjukanoviç.

Ai tha se nuk kanë munguar dhe se nuk do të mungojnë sa herë që interesi i Malit të Zi është në rrezik.

Kur u pyet për Marrëveshjen themelore me Kishën Ortodokse Serbe, Gjukanoviç përsëriti se është e rëndësishme që ajo të nënshkruhet, por se është keq të mbahet në fshehtësi.

“Sigurisht, ne jemi të kujdesshëm dhe do të këmbëngulim që përmbajtja e saj të jetë në dispozicion të publikut përpara nënshkrimit”, tha Gjukanoviç.

Kategoritë
LajmeVendi