Hapen 6 mijë vende të reja pune

CEO i BMW-së Oliver Zipse, i tha shtypit gjerman se kompania do të punësonte 6,000 punonjës të rinj për të plotësuar kërkesën në rritje për modelet e saj elektrike. Zipse shtoi se BMW ishte në rrugë të mirë për të transformuar fabrikat e saj dhe duke u përgatitur pa u lodhur për një të ardhme thjesht elektrike.

Për këtë arsye ajo do të rrisë fuqinë punëtore vitin e ardhshëm deri në 5%. Deri më sot, BMW ka shitur më shumë se një milion makina të elektrike dhe planifikon të arrijë dy milionë shitje të makinave vetëm elektrike deri në vitin 2025.

Zipse tha gjithashtu se kërkesa për makina elektrike ka qenë shumë e lartë kohët e fundit. Industria e automobilave synon që deri në vitin 2030, 50 për qind e shitjeve globale të jenë makina elektrike. Por mungesa e infrastrukturës së karikimit të shpejtë është një pengesë shtesë e madhe për blerjen e një makine elektrike.

Kategoritë
Ekonomi