Hetimi për tregti organesh, arrestohen 4 persona

Një operacion u krye kundër një rrjeti shtetasish palestinezë dhe jordanezë, të cilët u zbuluan se ishin të përfshirë në tregti të paligjshme organesh në Stamboll.

Ndërkohë që në operacion u kapën 4 anëtarë të rrjetit, në hotelin ku u vendosën u ndaluan 6 persona të ardhur për të shitur organet dhe transplantin. U konstatua se rrjeti merrte 45 mijë dollarë për person nga ata që vinin për transplantim organesh

. Nga këto para u konstatua se 15 mijë dollarët i ishin dhënë atij që ka shitur organin e tij. U vu re se operacionet u kryen në një spital në Beylikdüzü. Në kamera janë kapur momentet e të dyshuarve në hotelin ku mbaheshin nga rrjeti.Ekipet e Zyrës së Degës kundër Kontrabandës së Imigrantëve dhe Portave Kufitare të Stambollit, Luftimi i Kontrabandës së Imigrantëve dhe Trafikimit të Qenieve Njerëzore, filluan një studim mbi tregtinë e paligjshme të transplantit të organeve dhe ekzaminuan të dhënat e spitaleve në Stamboll.

Në hetimin e detajuar, u konstatua se persona me kombësi palestineze dhe jordaneze ishin transplantuar në spital me çertifikata false farefisnore dhe lindjeje, të cilat ishin paraqitur sikur të ishin marrë nga konsullatat e tyre. Në ndjekjen teknike dhe fizike, u identifikua një rrjet prej 4 personash që sollën njerëz nga Palestina dhe Jordania, të cilët do të merrnin transplante organesh dhe do të shisnin organet e tyre, si dhe u bënë operacione në spitalin e Beylikdüzü.

U zbulua se 4 anëtarë të rrjetit, të cilët janë shtetas palestinezë dhe jordanez, kanë marrë 45 mijë dollarë nga personi që do të transplantohet, 15 mijë dollarë nga këto para atij që ka shitur organin, 16 mijë në spital dhe 19 mijë për veten e tyre. . Personi që do të transplantohet dhe personi që do të shesë organin e përputhshëm me njëri-tjetrin, për të cilin anëtarët e rrjetit janë bërë ekzaminimet e nevojshme; U kuptua se ata i sollën nga vendi i tyre në Stamboll, i siguruan të qëndronin në një hotel ku një kat ishte i mbyllur dhe u ndoqën të gjitha procedurat deri në përfundim të operacionit.

Kategoritë
BotaLajme