HOTELI i parë hapësinor në botë që fillon ndërtimin në orbitën e ulët të Tokës më 2025, i kompletuar me restorante, kinema dhe dhoma për deri në 400 mysafirë

Puna do të fillojë në ‘hotelin hapësinor’ të parë në botë në orbitën e ulët të Tokës më 2025, dhe ai do të vijë i pajisur me restorante, një kinema, banjë dhe dhoma për 400 persona transmeton Gazeta e Re.

Krijuar nga Orbital Assembly Corporation (OAC), Stacioni Voyager mund të jetë operacional deri më 2027, me infrastrukturën e ndërtuar në orbitë rreth Tokës.

Stacioni hapësinor do të jetë një rreth i madh dhe do të rrotullohet për të gjeneruar gravitet artificial që do të vendoset në një nivel të ngjashëm me gravitetin që gjendet në sipërfaqen e Hënës.

Hoteli i Voyager Station do të përfshijë shumë nga tiparet që mund të prisni nga një anije udhëtimi, duke përfshirë restorante me emra, një banjë shëndetësore dhe një kinema.

Ajo do të shfaqë një seri mbulesash bashkëngjitur në pjesën e jashtme të unazës rrotulluese dhe disa prej këtyre mbulesave mund të shiten në të tilla si NASA dhe ESA për hulumtime hapësinore.

Asnjë detaj i kostos për të ndërtuar stacionin hapësinor ose kostoja e kalimit të një nate në hotel nuk janë zbuluar, edhe pse OAC thotë se kostot e ndërtimit po bëhen më të lira falë automjeteve të ripërdorshme të lëshimit si SpaceX Falcon 9 dhe Starship i ardhshëm.

Stacioni hapësinor Voyager Class do të përbëhet nga një seri unazash, me një numër ‘modulesh’ të bashkëngjitura në pjesën e jashtme të unazave.

Disa nga këto 24 module do të drejtohen nga Gateway Foundation dhe do të jenë për gjëra të tilla si lagje ekuipazhi, ajër, ujë dhe energji.

Ato do të përfshijnë gjithashtu një palestër, kuzhinë, restorant, bar dhe pajisje të tjera thelbësore për njerëzit që do të jenë më gjatë në stacion.

Modulet e tjera do të jepen me qira ose do t’u shiten kompanive private dhe qeverive.

Për shembull, njerëzit mund të blejnë një nga modulet 20×12 metra për një vilë private ose module të shumëfishta për të krijuar një hotel me spa, kinema dhe më shumë.

Agjencitë qeveritare mund ta përdorin stacionin për të vendosur modulin e tyre të shkencës ose si një qendër trajnimi për astronautët që përgatiten të shkojnë në Mars.

Ideja e një stacioni hapësinor orbitues të ndërtuar rreth një rrote qendrore, rrethore, shkon prapa në ditët më të hershme të udhëtimit në hapësirë, sipas idesë nga Wernher von Braun.

Ai ishte një nga arkitektët e programit NASA Apollo dhe në vitet 1950 propozoi një habitat në formë rrote që rrotullohej për të krijuar gravitet artificial.

Koncepti për stacionin Voyager, i cili është një ide e ngjashme, por në një shkallë shumë më të gjerë, erdhi për herë të parë më 2012 me fillimin e Fondacionit Gateway.

OAC, firma e themeluar nga fondacioni për të realizuar vizionin e një stacioni orbitë, u krijua më 2018 me qëllimin që ai të ishte funksional deri më 2027.

Nëse realizohet plotësisht, do të jetë objekti më i madh i krijuar ndonjëherë nga njeriu në hapësirë.

Kostoja mesatare e hedhjes së materialit në hapësirë ​​ka qenë rreth 8,000 dollarë për kg për një kohë të gjatë, por natyra e ripërdorshme e Falcon 9 e pa këtë të ulet në $ 2,000 / kg dhe SpaceX parashikon që Starship ta sjellë atë në disa qindra dollarë.

Starship dhe anijet e tjera të ardhshme plotësisht të ripërdorshme do ta bëjnë stacionin të qëndrueshëm pasi do të lejojë lidhje të rregullta dhe të shpejta midis Tokës dhe Voyager.

Ekipi përfshin veteranë, pilotë, inxhinierë dhe arkitektë të NASA-s.

Së pari ekipi planifikon të testojë konceptin me një stacion prototipi në shkallë shumë më të vogël dhe një strukturë mikrograviteti të lirë fluturues i ngjashëm me Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës. /Gazetaere

Kategoritë
KurioziteteTë ndryshme