Humbi jetën gruaja e cila fotografia e saj me Ataturkun u përdor në tekstet shkollore

Remziye Tatlı (99), e cili u takua me Mustafa Kemal Atatürk gjatë vizitës së tij në Adana në 1937, fotografitë e të cilit u morën së bashku në disa libra shkollorë dhe e cila ishte një nga emrat ikonë në qytet, vdiq mbrëmë nga një sulm i zemreës.

Në rrëfimin e saj kur  u takua me Atatürk tha se ajo ditë është e veçantë për të dhe nuk do të harrojë kurrë.

Djali i saj Metin Kenanoglu, duke folur për nënën e saj tha se ajo kishte dashuri të madhe ndaj ataturkut dhe gjithmonë jetonte me parimet e tij./Gazetaere

Kategoritë
LajmeTë ndryshme