Huthitë shkelin armëpushimin në Jemen

Ushtria jemenase njoftoi se Huthitë e mbështetur nga Irani shkelën armëpushimin e shpallur nga Kombet e Bashkuara 108 herë brenda një dite.

Ushtria jemenase njoftoi se Huthitë e mbështetur nga Irani shkelën armëpushimin e shpallur nga Kombet e Bashkuara 108 herë brenda një dite.

Në një deklaratë me shkrim të bërë nga Qendra e Informacionit të ushtrisë jemenase, thuhet se Huthitë në ditën e 6 të armëpushimit kanë shkelur frontet e Taizit, Haxhit, Hudeyde, Marib, Cevf dhe Dali.

Gjithashtu në deklaratë thuhet se në këto provinca më 8 prill janë zbuluar 108 shkelje dhe është vërejtur se këto shkelje kanë ndodhur në formën e sulmit nga toka, duke shënjestruar pikat ushtarake me armë të rënda apo zjarr artilerie, gërmime llogoresh, duke bërë fortifikime dhe duke përforcuar njerëz dhe armë në fronte.

Kategoritë
BotaLajme