I riu që vaksionohet në emër të tjerëve, morri 150 Euro për këtë shërbim dhe u vaksinua 23 herë për të tjerët

Është zbuluar se një i ri i varur nga droga në Slloveni mori një vaksinë Kovid-19 për para në emër të atyre që nuk duan të vaksinohen, dhe 23 doza vaksine i janë administruar të riut deri më tani.

Gazeta Delo, e botuar në Slloveni, zbuloi se njerëzit e pasur që nuk duan të vaksinohen kanë vaksinuar të pastrehë dhe të varur nga droga në këmbim të parave në mënyrë që të heqin qafe ndalimet e Kovid-19.

Gazeta, e cila shkruante se një i ri në kryeqytetin Ljubljana ishte vaksinuar 23 herë në këtë mënyrë, shkruante se të pastrehët dhe të varurit nga droga që ishin vaksinuar në emër të të pasurve kërkonin një tarifë prej 150 deri në 350 euro për këtë shërbim.

Sllovenia dallohet si një nga vendet me ndalimet më të rënda për mosvaksinimin.

Në kuadër të masave të zbatuara në vend javën e kaluar, ata që nuk janë të vaksinuar nuk mund të hyjnë në institucionet publike, automjetet e transportit publik, qendrat tregtare dhe madje edhe pikat e karburantit.

Kategoritë
BotaLajme