Inxhinierët kinezë realizojnë tankun e çuditshëm në formë sfere

Inxhinierët kinezë kanë realizuar një tank të çuditshëm në formë sferike. Ky lloj tanku është projektuar nga sovjetikët, por nuk u përdor kurrë.

Kostoja e tankut ishte gati 26,000 dollarë dhe ata pretendojnë se është plotësisht funksional dhe me kapacitet për të akomoduar deri në tre persona.

I vetmi ndryshim në krahasim me origjinalin është se nuk mund të gjuajë çdo predhë.

Ky model nuk ishte i vetmi i projektuar nga sovjetikët, pasi tanku i parë me këtë formë u krijua në Rusi në vitin 1915. Gjatë Luftës së Dytë Botërore u kryen disa prova, por, në fund, prodhimi i tij u anulua.

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji