Itali, krijohet “dhomë përqafimi” kundër COVID-19 në shtëpinë e të moshuarve

Me këtë zbatim u mundësohet njerëzve që jetojnë në shtëpinë e të moshuarve të përqafojnë, të flasin dhe të shtrëngojnë duart me të afërmit e tyre.

Në shtëpinë e të moshuarve në qytetin e Italisë, Montefalcione, është krijuar “dhomë përqafimi” për banorët e qytetit të cilët nuk kanë mundur të përqafojnë të afërmit e tyre për shkak të pandemisë së koronavirusit të ri (COVID-19).

Propozimi u dha nga Konsorciumi A5 i Shërbimeve Sociale Irpinia në rajonin Avellino, në jug të vendit.

Me këtë zbatim u mundësohet njerëzve që jetojnë në shtëpinë e të moshuarve të përqafojnë, të flasin dhe të shtrëngojnë duart me të afërmit e tyre.

“Dhomat e Përqafimit” janë provuar dhe testuar në shumë qendra në Italinë veriore.

Për të hyrë në këto dhoma me pjesë plastike, vizitorët veshin rroba mbrojtëse.

Kategoritë
BotaLajme