Izrael, maska e detyrueshme në ambiente të mbyllura shkaku i përhapjes së variantit Delta

Sipas të dhënave të Ministrisë së Shëndetësisë, dje në vend u shënuan 227 raste të reja dhe se kjo është shifra më e lartë e rasteve ditore që nga 7 prilli e deri më tani.

Qeveria e Izraelit mori vendim që të zbatojë sërish detyrimin për vendosjen e maskës në ambiente të mbyllura për shkak të rritjes së rasteve të koronavirusit të ri (COVID-19).

Ministria e Shëndetësisë deklaroi se detyrimi për vendosjen e maskës në ambiente të mbyllura do të fillojë të zbatohet sërish duke filluar nga sot.

Ndërkohë bëhet e ditur se fëmijët më të vegjël se 7 vjeç do të jenë të përjashtuar nga detyrimi për vendosjen e maskës në ambiente të mbyllura.

Gjithashtu është rekomanduar që maskat të vendosen edhe në organizimet me pjesëmarrje të gjerë në ambiente të hapura.

– Vazhdon rritja e rasteve ditore

Në Izrael vazhdon rritja e rasteve ditore me COVID-19 për shkak të përhapjes me shpejtësi të variantit Delta i cili është shfaqur fillimisht në Indi.

Sipas të dhënave të Ministrisë së Shëndetësisë, dje në vend u shënuan 227 raste të reja dhe se kjo është shifra më e lartë e rasteve ditore që nga 7 prilli e deri më tani.

Izraeli falë vaksinimit arriti të vendos nën kontroll pandeminë dhe nga shkurti e deri më tani filloi lirimin e masave ndaj COVID-19. Në Izrael u hoq detyrimi për vendosjen e maskave në ambiente të hapura më 19 prill dhe për ambientet e mbyllura me disa përjashtime më 15 qershor.

Me rritjet e infeksioneve në ditët e fundit ka arritur në 872 numri i rasteve ditore të cilat më 6 qeshor ranë deri në 216.

Kategoritë
BotaLajme