Izraeli ndalon plotësisht peshkimin në Mesdhe për peshkatarët e Gazës

Në deklaratë thuhet se vendimi në fjalë është marrë për shkak të raketave të lëshuara nga Gaza në Izrael.

Qeveria e Izraelit ndaloi plotësisht peshkimin për peshkatarët në Gazën nën bllokadë.

Njësia e Koordinimit të Aktiviteteve Qeveritare në Territoret e Palestinës (COGAT) e lidhur me Ministrinë e Brendshme izraelite në një deklaratë me shkrim nga llogaria e medias sociale, njoftoi se duke filluar që nga sot në orën 06:00 e mëngjesit është ulur në zero distanca e peshkimit dhe është mbyllur plotësisht peshkimi në det deri në një urdhër të dytë.

Në deklaratë thuhet se vendimi në fjalë është marrë për shkak të raketave të lëshuara nga Gaza në Izrael.

Qeveria izraelite e cila më parë lejonte peshkimin deri në distancën 15 milje, përpara mbylljes së plotë mbrëmë kishte njoftuar se kufizimi i distancës së peshkimit ishte ulur në 9 milje.

Ushtria e Izraelit në një deklaratë në orët e mëngjesit njoftoi se ka përcaktuar lëshimin e 3 raketave nga Rripi i Gazës drejt zonave të vendbanimeve përballë kufirit ku dy prej raketave janë shkatërruar nga sistemi i mbrojtjes ajrore “Kubeja e hekurt” dhe se raketa e tretë ka rënë brenda Gazës.

Kategoritë
BotaLajme