Izraeli shpërndan fotografinë e bombardimit të Gazës duke cituar versete të Kuranit

Kapitulli tregon historinë e sunduesit tiran, Abraha të Jemenit, i cili udhëhoqi ushtrinë e tij të elefantëve në një përpjekje për të shkatërruar Qaben në Mekë dhe fundin që ai hasi.

Ministria e Jashtme e Izraelit në llogarinë e saj në Twitter në gjuhën arabe postoi një fotografi që tregonte bombardimet në Rripin e Gazës dhe citonte versete kuranore nga kapitulli mbi ngjarjen e elefantit.

Kapitulli tregon historinë e sunduesit tiran, Abraha të Jemenit, i cili udhëhoqi ushtrinë e tij të elefantëve në një përpjekje për të shkatërruar Qaben në Mekë dhe fundin që ai hasi.

Llogaria e Ministrisë së Jashtme izraelite në Twitter në gjuhën arabe dhe zëdhënësi i ushtrisë izraelite Avichay Adraee zakonisht përdorin vargje kuranore në postime.

Mediat izraelite, thonë vëzhguesit, zakonisht përdorin versete për të tërhequr vëmendjen e muslimanëve dhe për të arsyetuar sulmet e saj ndaj palestinezëve.

Në sulmet që Izraeli ka ndërmarrë që nga 10 maji e deri më tani në Rripin e Gazës kanë humbur jetën 218 persona, përfshirë 63 fëmijë dhe 36 gra ndërsa janë plagosur 1.507 të tjerë.

Kategoritë
BotaLajme