Izraeli zbulon gabimisht vendndodhjen e bazave sekrete

Komanda e Frontit të Brendshëm të ushtrisë ngarkoi një hartë të objekteve të testimit të koronavirusit në të gjithë vendin, përfshirë vendet në bazat ushtarake.

Ushtria izraelite publikoi gabimisht vendndodhjet e bazave sekrete në të gjithë Izraelin, bëri të ditur gazeta izraelite “Haaretz”.

Komanda e Frontit të Brendshëm të ushtrisë ngarkoi një hartë të objekteve të testimit të koronavirusit (COVID-19) në të gjithë vendin, përfshirë vendet në bazat ushtarake, raportoi e përditshmja.

Harta siguroi detaje të bazave sekrete ushtarake dhe të inteligjencës, përfshirë kufijtë dhe emrat e bazave.

Ushtria e mbajti hartën, e cila u krijua në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë, të disponueshme për publikun derisa u alarmua për gabimin nga “Haaretz”.

Ushtria më vonë hoqi hartën me zëdhënësin e saj duke thënë se ajo u zëvendësua me një version pa informacionin e ndjeshëm.

Sipas gazetës, vendndodhjet e vendeve të testimit të koronavirusit në bazat sekrete nuk ishin vendosur në hartë nga zyrtarët ushtarakë.

Kategoritë
BotaLajme