Ja sa para u gjetën në shtëpinë e spiunit që shpërndante informacione për dronët luftarake turke

Pas bashkëpunimit dhe hulumtimit në mes të Presidencës së Industrisë të mbrojtjes dhe Agjencisë Kombëtare të Intelegjencës në Turqi u mësua se  Ish-menaxheri I projekteve në presidencën e industrisë kishte shpërndarë informacione të feshahura kompanive të tjera ndërkombëtare

Me një asksion policor, rrjeti i spiunimit dhe i ryshfetit i vendosur në Presidencën e Industrisë së Mbrojtjes u shkatërrua.

Doli që drejtuesi i rrjetit është Yusuf Hakan Özbilgin, i cili më parë ka punuar si menaxher i projektit në Presidencën e Industrisë së Mbrojtjes.

Yusuf Hakan Özbilgin punoi si Menaxher i Projektit i Departamentit të Sistemeve IHA (Mjetet ajrore ushtarake fluturuese pa pilotë)

5 persona të tjerë të lidhur me bilzbilgin janë në paraburgim.

U mësua se Yusuf Hakan Özbilgin deklaroi se kishte 1.5 milion euro në shtëpinë e tij, si dhe 3 milion në kasafortën e tij

Kategoritë
BotaLajme