Japonia planifikon të investojë 6 miliardë euro në ushtri

Qeveria japoneze planifikon të investojë 5.9 miliardë euro për mbrojtjen dhe ushtrinë e vendit.

Nëse zbatohet, kjo do të jetë shuma më e lartë që Japonia investon në ushtri.

Në veçanti, shpenzimet do të sigurohen për të forcuar aftësitë mbrojtëse të ushtrisë në vend, në pjesën jugperëndimore të arkipelagut, sipas informacioneve nga Kyodo.

Për dekada, Japonia është zotuar se buxheti i saj i mbrojtjes nuk do të kalojë 1% të PBB-së , duke shkaktuar shqetësime për një rigjallërim të mundshëm të militarizmit që e shtyu vendin në radhët e Boshtit gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Ndërsa shqetësimi i Tokios për aktivitetin ushtarak kinez në zonat e diskutueshme të Detit të Kinës Lindore rritet, Partia Liberale Demokratike (PDP) në pushtet ka vendosur një objektiv për të shpenzuar 2% të PBB-së, ose edhe më shumë, në platformën e tij politike përpara

Kategoritë
BotaLajme