Kanali i Suezit regjistron të ardhura rekorde vjetore prej 5.8 miliardë dollarë

Rreth 12 për qind e tregtisë totale botërore kalon përmes Kanalit të Suezit, i cili shkurton distancën midis Lindjes dhe Perëndimit me 35 për qind

Kanali i Suezit në Egjipt regjistroi të ardhurat më të larta vjetore në historinë e saj gjatë vitit të fundit fiskal që përfundoi në qershor, transmeton Anadolu Agency (AA).

Kreu i administratës së Kanalit të Suezit, Osama Rabie tha të dielën se rruga më e rëndësishme ujore në botë regjistroi të ardhurat më të larta vjetore në historinë e saj në fund të qershorit, me vlerë prej 5.84 miliardë dollarë amerikanë.

Rabie tha se qarkullimi detar përmes kanalit u përmirësua ndjeshëm në fillim të vitit 2021 dhe se 9.763 anije kaluan përmes kanalit, një rritje prej 2.3 për qind nga mesatarja vjetore.

Rreth 12 për qind e tregtisë totale botërore kalon përmes Kanalit të Suezit, i cili shkurton distancën midis Lindjes dhe Perëndimit me 35 për qind krahasuar me Kepin e Shpresës së Mirë, në jug të Afrikës.

Të ardhurat e kanalit gjatë gjysmës së parë të vitit 2021 ishin 3 miliardë dollarë, krahasuar me 2.76 miliardë dollarë në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, që është një rritje prej 8.6 për qind.

“Politikat fleksibile të marketingut dhe çmimet e miratuara nga administrata kanë arritur të ruajnë shpejtësinë e anijeve që kalojnë në kanal dhe të fitojnë besimin e klientëve”, tha Rabie.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme