Kapet jashtë vendit dhe sillet në Turqi Selahaddin Gülen, i afërmi i liderit të FETO-s

Selahaddin Gülen, i cili është i lidhur në marrëdhënie familjare me shumë njerëz brenda FETO/PDY-së, më parë ishte arratisur jashtë vendit me urdhër të udhëheqësit të kësaj organizate terroriste me ndihmën e njerëzve të FETO-s.

Selahaddin Gülen, i afërmi i liderit të organizatës terroriste FETO/PDY, Fetullah Gülen, u kap jashtë vendit në një operacion nga Agjencia Kombëtare e Inteligjencës Turke (MIT) dhe më pas u soll në Turqi, raporton Anadolu Agency (AA).

Sipas informacioneve nga burimet e sigurisë, Selahaddin Gülen, i cili është i lidhur në marrëdhënie familjare me shumë të ashtuquajtur zyrtarë të vendeve brenda FETO/PDY-së, më parë ishte arratisur jashtë vendit me urdhër të udhëheqësit të kësaj organizate terroriste me ndihmën e njerëzve të FETO-s.

Për të ishte lëshuar urdhër-arresti për shkak të “anëtarësimit në një organizatë terroriste të armatosur”.

Selahaddin Gülen është gjithashtu i lidhur ngushtë me anëtarët e të ashtuquajturit bord këshillimor dhe zyrtarë të rangut të lartë të organizatës terroriste FETO.

Ai u kap jashtë vendit në një operacion nga Agjencia Kombëtare e Inteligjencës Turke (MIT) dhe më pas u soll në Turqi.

Organizata terroriste FETO është përgjegjëse për tentativën e grushtit të shtetit të mposhtur në Turqi natën e 15 korrikut në vitin 2016, ku 251 persona u martirizuan dhe 2.734 u plagosën.

FETO është një organizatë terroriste e udhëhequr nga Fetullah Gülen, me banim në SHBA, ekstradimin e të cilit Turqia zyrtarisht e ka kërkuar nga Washingtoni.

Kategoritë
BotaLajme