Katër ministrave të Kosovës u ndalohet vizita nga Serbia, vjen thirrja nga Shaip Kamberi: Sot është koha për veprim

Deputeti shqiptar në Kuvendin e Serbisë, Shaip Kamberi, ka thënë se Serbia nuk e ka lejuar vizitën e sotme të katër ministrave të Qeverisë së Republikës së Kosovës në Luginë të Preshevës.

Përmes një postimi në Facebook, ai ka thënë se Serbia është vendi i vetëm në rajon që me ligj kufizon lirinë e përdorimit zyrtarë të simboleve kombëtare, përcjell Bota sot.

Ai ka thënë se s’ka moment tjetër për veprim, se tani është momenti i duhur dhe duhet ndihma e Republikës së Kosovës dhe Shqipërisë.

Postimi i tij i plotë në Facebook:

S’ka moment tjetër për veprim.

“RIGHT HERE, RIGHT NOW”.

Serbia nuk ka lejuar vizitën e sotme të katër ministrave të Qeverisë së Republikës së Kosovës në Luginë të Preshevës. Çfarë asimetrie të drejtash mes Luginës së Preshevës me serbët në Kosovë.

Serbia mbetet i vetmi vend në rajon që me ligj kufizon lirinë e përdorimit zyrtarë të simboleve kombëtare.

Si pasojë e kësaj, Lugina e Preshevës, sot, në festën më të madhe kombëtare, mbetet rajoni vetëm i banuar me shqiptarë që nuk mundet lirshëm të realizojë të drejtën dhe lirinë e përdorimit të simbolit kombëtar si pjesë të identittit kombëtarë.

Në këto rretha ndër më të rëndat nëpër të cilat po kalon, Lugina e Preshevës, ka nevojën si kurdoherë më parë për ndihmën shtetërore të Republikës së Kosovës dhe Republikës së Shqipërisë.

S’ka moment tjetër për veprim, sot është nevoja, sot është edhe koha:

Kategoritë
LajmeVendi