Konjufca: Kuvendi është i përkushtuar që të gjithë të gëzojnë të drejta të barabarta

Kryetari i Kuvendit të Kosovës Glauk Konjufca e ka hapur ditën e dytë të Festivalit Multikulturor me temën “Gruaja arkitekte e shoqërisë”, festival ky që ngrit vetëdijen rreth fuqizimit dhe sfidave që ekzistojnë ndaj grave të komuniteteve.

Në fjalën hyrëse Konjufca tha se Kuvendi i Kosovës është i përkushtuar që të gjithë të gëzojnë të drejta të barabarta.

“Jam këtu që të them se Kuvendi i Kosovës është i përkushtuar që të gjithë t’i kenë të drejtat e barabarta dhe të kenë një barazi të plotë, mbi baza të racës, gjuhës dhe fesë”.

“Në kuadër të këtij festivali pata një motiv shtesë, sepse grupet e margjinalizuara kanë një problem të madh si në shkollim ashtu edhe në punë dhe kudo dhe mirë që ky festival ju kushtohet këtyre grave dhe këtyre kategorive”, tha ai.

Kategoritë
LajmeVendi