Krimi në Gjermani bie në nivelin më të ulët në 30 vjet

Sipas Zyrës Federale të Policisë Kriminale (BKA), rreth 5.05 milionë vepra penale u raportuan tek autoritetet vitin e kaluar, që përfaqëson numrin më të ulët që nga viti 1992, shkruan thelocal.de.

Nga viti 1993 deri në vitin 2009 dhe nga viti 2014 në 2016, më shumë se gjashtë milionë krime u raportuan në Gjermani në baza vjetore. Nivelet e krimit ranë me rreth pesë për qind midis 2020 dhe 2021, ndërsa numri i krimeve të zbardhura nga policia u rrit në rreth 58 për qind të rasteve.

Kategoritë
BotaLajme