Kryeministrja finlandeze nën hetime, shpenzoi 500 euro më shumë për një muaj në shujtën e mëngjesit

Kryeministrja finlandeze, Sanna Marin u përball me reagime të ashpra rreth një ndihme të diskutueshme që ajo pretendoi të mbulonte koston e mëngjeseve në rezidencën e saj zyrtare, pasi vlerësimet e vlerës së lejimit u rishikuan ndjeshëm më të larta.

E përditshmja finlandeze, Iltalehti raportoi se kryeministrja kishte shpenzuar 850 euro për një muaj në ushqimin e mëngjesit, gati tre herë më shumë se sa duhet, gjegjësisht ajo ka të drejtë të shpenzojë 300 euro në muaj.

“Kjo shumë përfshin të dy sendet e mëngjesit dhe vaktet e ftohta”, njoftimi kryeministria finlandeze, raporton politico.

Marin ka thënë se ajo ka ndjekur rregullat për të kërkuar ndihmën siç i janë shpjeguar asaj kur ajo mori detyrën në vitin 2019.

Të Premten, policia e Helsinkit tha se ata kishin vendosur të shqyrtonin rastin për të parë nëse kishte ndodhur ndonjë keqbërje. Ata thanë që hetimi do të shikonte veprimet e stafit të Marinit dhe jo vetëm të kryeministres.

Në një shënim të veçantë të hënën, Marin tha se dëshironte të shpërndante spekulimet se paratë publike ishin shpenzuar për martesën e saj, e cila u zhvillua vitin e kaluar. Ishte e paqartë se cilit spekulim po i referohej. “Ne i paguanim vetë të gjitha shpenzimet e dasmës tonë”, tha ajo. 

Kategoritë
BotaLajme