Kryetari i Akademisë Serbe të Shkencave dhe Arteve “Dikush duhet t’u tregojë këtyre njerëzve se Kosova nuk është më de facto ose de jure në duart tona”

Një grup prej 93 intelektualësh i dërguan një letër të hapur sot Akademisë Serbe të Shkencave dhe Arteve (SANU), duke kërkuar që presidenti i SANU, Dr. Vladimir Kostic, të jepte dorëheqjen për shkak të deklaratave për Kosovën.

Vladimir Kostic kohët e fundit përsëriti dhe emocionoi publikun duke thënë se “dikush duhet t’u tregojë këtyre njerëzve se Kosova nuk është më de facto ose de jure në duart tona” dhe se në këtë moment “e vetmja mençuri politike është se si ta lëmë Kosovën me elemente të dinjitetit”.

Një protestë u njoftua para SANU në mesditë nesër në lidhje me deklaratat e Kostic, d  he një grup prej 93 intelektualësh i dërguan një letër të hapur SANU duke kërkuar që presidenti i atij institucioni të jepte dorëheqjen për të ruajtur reputacionin, dinjitetin dhe legjitimitetin e Akademisë Serbe të Shkencave dhe Arteve.

Kategoritë
LajmeRajoni