Kryetari i YTB-së ua uron besimtarëve festën e Kurban Bajramit

Kryetari i Kryesisë së Turqve Jashtë Vendit dhe Komuniteteve Mike (YTB) Abdullah Eren publikoi një mesazh në lidhje me festën e Kurban Bajramit.Presidenti i YTB-së Abdullah Eren në mesazhin që publikoi në lidhje me festën, uroi për të gjithë qytetarët turq që ndodhen jashtë shtetit, të gjithë qytetarët e komuniteteve mike, si dhe studentëve ndërkombëtarë që janë në studime në Turqi, po ashtu ai theksoi se numri i personave që vijnë në Turqi është rritur në këtë periudhë

“Me ardhjen të qytetarëve tanë në ditët e fundit, të dhënat për vitin 2019, para pandemisë, janë tejkaluar. YTB, institucioni i diasporës Turke, vazhdon të punojë brenda fushës së Projektit Homeland Road për qytetarët tanë të ardhur, personeli YTB dhe Policia Turke dhe qytetarët që flasin Turqisht-Serbisht janë të mirëpritur në Serbi dhe Kapıkule” tha ai

Ai theksoi se ata ishin mbështetur nga përkthimi dhe riparimi i automjeteve deri te nevojat e tyre shëndetësore dhe ligjore.

Abdullah Eren gjithashtu tha se YTB synon t’u ofrojë qytetarëve një udhëtim të rehatshëm dhe të sigurt me faqen e internetit të sahibinden.ytb.gov.tr, linjën telefonike të WhatsApp (+90 530 257 25 99) dhe shërbime të tjera. Duke theksuar se Turqia ka lidhje me shumë komunitete të afërta dhe të lidhura, nga lindja në perëndim, nga veriu në jug, me një koncept shumë të veçantë të quajtur gjeografia e zemrës

Kryetari i YTB-së Abdullah Eren deklaroi se institucioni vazhdon punën e tij në këtë fushë, përkundër të gjitha kushteve negative të pandemisë

“Vazhdojnë aktivitetet tona, veçanërisht arsimin, kulturën dhe punën e të rinjve; Ne i përforcojmë edhe më shumë vlerat tona të përbashkëta. Shpresojmë, pas festës, projektet tona në këtë fushë do të rriten edhe më shumë. ” tha ai

Duke kujtuar se ata organizuan ceremoninë e diplomimit për studentët ndërkombëtarë që studiojnë në Turqi njoftoi se shumë projekte në fushën e arsimit do të zbatohen pasi pandemia do ta humbë efektin e tij, dhe ua uroi festën e Kurban Bajramit

“Unë sinqerisht e përgëzoj Kurban Bajramin e studentëve tanë ndërkombëtarë, të cilët janë besimet më të çmuara të kombit tonë të dashur, praninë tonë jashtë vendit, të gjithë botën Islame dhe prindërit e tyre në vendin tonë, qofshin të bekuar”, tha Eren.

Kategoritë
BotaLajme