Kyretari i Dijanetit turk vizitoi Prizrenin, fali namazin e xhumasë

Kryetari i Çështjeve Fetare (Dijanet) të Turqisë, Ali Erbaş, sot namazin e xhumasë fali në Prizren me qindra pjesëmarrës

Erbaş në një deklaratë tha , “Unë jam me të vërtetë i lumtur dhe i lumtur që jam në Kosovë. Sepse, kryerja e lutjeve të së Premtes në Xhaminë Sinan Pasha në qytetin Evlad-ı Fatihan, Kosovë, dhe të qenit së bashku me vëllezërit tanë është lumturia më e madhe për ne. ”

“Shpresoj se ky unitet dhe solidaritet do të vazhdojë gjithmonë,” tha Erbaş. Paraardhësit tanë e vunë atë vulë dhe vëllezërit tanë e vazhdojnë atë sot. Po ndërtohen xhami edhe më të bukura dhe më të kualifikuara. Zoti i bekoftë. Ne gjithmonë lutemi, xhamitë, medresetë dhe kurset e Kur’anit do të rriten edhe më shumë. Pa xhami, nuk do të kishte asnjë gjurmë të Islamit në këto vende. Prandaj, ne i kushtojmë shumë rëndësi. Zoti na ndihmoftë “, tha ai.

Erbaşin e shoqëruan Krytari i BIK-ut  Naim Tırnava dhe Ambasadori i Kosovës, Çağrı Sakar, shoqëruan Erbaşin.

Kategoritë
LajmeVendi