Liban – Mbërrijnë ndihmat humanitare të dërguara nga Turqia

Anija me 15 kamionë që transportonin furnizime humanitare nga Turqia në Liban u mirëprit në një ceremoni në portin e Tripolit.

Anija me 15 kamionë që transportonin furnizime humanitare nga Turqia në Liban u mirëprit në një ceremoni në portin e Tripolit.

Me urdhër të Presidentit Recep Tayyip Erdogan, pjesa e parë e 524 tonëve të furnizimeve humanitare të përgatitura në koordinim me Agjencinë e Menaxhimit të Fatkeqësive dhe Emergjencave (AFAD) u nis nga porti Tasucu i Mersinit dhe mbërriti në Liban.

Ambasadori turk në Bejrut Ali Baris Ulusoy, kryetari i Komitetit të Ndihmës së Lartë Libaneze, gjeneralmajor Mohammed No dhe përfaqësues të institucioneve libaneze të sigurisë mirëpritën anijen, e cila u ankorua në portin e Tripolit.

Duke folur në ceremoninë e organizuar, Ulusoy tha: “Me ceremoninë e sotme ua dorëzojmë autoriteteve libaneze këtë material ndihme të transportuar me 15 kamionë. Kjo paketë ndihme, e cila përfshin qumësht për fëmijë dhe furnizime ushqimore, është dërguar për të plotësuar nevojat urgjente bazë të anëtarëve të institucioneve të sigurisë libaneze.

Ne presim që flota e dytë prej 18 kamionësh të mbërrijë në Tripoli para fundit të kësaj jave, gjithashtu do t’u shpërndahet anëtarëve të institucioneve libaneze të sigurisë dhe familjeve të tyre.”

Ambasadori Ulusoy tha se ndihmat humanitare do të vazhdojnë të vijnë nga Turqia në Liban gjatë Ramazanit dhe përmendi programin e përgatitur në këtë fushë.

“Gjithashtu në koordinim me AFAD-in, 1.000 ton furnizime humanitare të përbërë nga ushqime dhe miell, të përgatitura me mbështetjen dhe kontributet e OJQ-ve turke, do të sillen në Tripoli me ‘Anijen e mirësisë’ para Ramazanit dhe do t’u dorëzohen prej andej atyre në nevojë në Liban”, bëri të ditur Ulusoy.

Ai nënvizoi se Turqia do të vazhdojë të bëjë pjesën e saj për prosperitetin dhe mirëqenien e Libanit mik dhe vëlla.

Kategoritë
BotaLajme