Lojërat Olimpike Tokyo 2020, përhapja e vaksinave do të ndihmojë organizimin e ngjarjen e planifikuar

Organizatorët olimpikë shpresojnë që vaksina Covid-19 do të thotë që Lojërat e riplanifikuara Tokyo 2020, mund të zhvillohen në muajin korrik, pavarësisht një raporti në media që hodhi dyshime për vazhdimin e tyre.

Një zyrtar qeveritar pa emër u citua në Times, duke deklaruar se do të ishte “shumë e vështirë” për të mbajtur këtë ngjarje.

Shefi ekzekutiv i Tokyo 2020, Toshiro Muto tha nuk ka dyshim se vaksinimet e përhapura në SH.B.A. dhe Evropë do të kenë një efekt pozitiv’.

“Por kjo nuk zgjidh gjithçka.”

Ai i tha për Reuters: “Ne jemi me shpresë për vaksinat, por, në të njëjtën kohë, mendoj se është e papërshtatshme të jesh plotësisht i varur nga ato.”

Intervista e Muto me agjencinë e lajmeve ndodhi para se të botohej raporti i Times.

Në përgjigje të këtij artikulli, organizatorët e Tokyo 2020, lëshuan një deklaratë duke deklaruar se kryeministri i Japonisë, Yoshihide Suga kishte “shprehur vendosmërinë e tij” për të mbajtur Lojërat Olimpike dhe Paraolimpike dhe se të gjithë palët e interesit mbetën të përqendruar në mbajtjen e ngjarjes.

Pesimizmi mbi skenat e Lojërave këtë vit është rritur javët e fundit.

Anëtari i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar, Dick Pound tha më 7 janar se nuk mund të ketë asnjë garanci se Lojërat do të shkojnë përpara. Kurse, javën e kaluar Sir Keith Mills, shefi ekzekutiv i Londrës 2012, tha se mendonte se ishte “e pamundur” që konkursi të zhvillohej.

Në Japoni, një sondazh i fundit i Kyodo Neës, zbuloi se 80% e popullsisë së anketuar dëshironin që Lojërat Olimpike të anuloheshin ose të shtyheshin përsëri.

Kategoritë
Sport