Londra regjistroi zero vdekje në një ditë nga Covid-19, për herë të parë në gjashtë muaj

Shell and bio-bean 2017 Credit: Ed Robinson/Shell

Londra të dielën ka regjistruar zero vdekje nga COVID-19, për herë të parë në gjashtë muaj.

Megjithatë, sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, kryeqyteti i Mbretërisë së Bashkuar ky qytet ende demonstron ndryshimin në përhapjen e virusit pas një bllokimi tre-mujor dhe fushatës agresive të vaksinimit të Mbretërisë së Bashkuar.

Londra hyri në një bllokim të ri në dhjetor pasi u zbulua një variant shqetësues i virusit ndërsa infeksionet atje filluan të rriteshin. Pjesa tjetër e Mbretërisë së Bashkuar shpejt ndoqën një gjë të tillë, gjithashtu.

Kufizimet në Mbretërinë e Bashkuar tani po zbuten ngadalë dhe grupet prej gjashtë personash u lejuan të takoheshin jashtë në Angli duke filluar nga e hëna.

Britania e Madhe ka qenë gjithashtu një nga udhëheqësit botërorë në vaksinimet: Më shumë se 30 milionë njerëz tani kanë marrë të paktën një dozë të vaksinës së coronavirusit.

Në këtë drejtim, Qeveria Britanike tha më 20 mars se gjysma e të gjithë të rriturve në Mbretërinë e Bashkuar kishin marrë të paktën një dozë të vaksinës.

Strategjia e vaksinimit të vendit po synon të parën më të vjetrën dhe më të prekshmen, me synimin për të zvogëluar numrin e vdekjeve sa më shpejt të jetë e mundur.

Sidoqoftë, si kryebashkiaku i Londrës, po ashtu edhe kryeministri britanik po paralajmërojnë njerëzit që të jenë të kujdesshëm kur kufizimet lehtësohen, duke paralajmëruar se situata mund të keqësohet përsëri.

Kategoritë
BotaLajme