Lufta psikologjike midis Ukrainës dhe Rusisë: Fëmija juaj kapet rob

Administrata e Kievit publikon në internet identitetet e ushtarëve rusë të vrarë ose të kapur. Në aplikacionin e quajtur “Mama” (Nëna), thuhet se nënat ruse mund të vijnë dhe të marrin fëmijët e tyre ose kufomat e fëmijëve nëse dëshirojnë. Në internet publikohen edhe pamjet e ushtarëve të robëruar që u bënë të takohen me nënat e tyre, duke u bërë presion nënave që të mos i dërgojnë fëmijët e tyre në luftë.

Përveç konflikteve midis Ukrainës dhe Rusisë, lufta psikologjike mori gjithashtu vrull. Ukraina iu drejtua nënave, djemtë e të cilëve ishin në front për të qëlluar ushtrinë ruse nga brenda. Duke ndarë identitetin e ushtarëve të kapur dhe të vrarë në luftë një nga një, Ukraina u bën thirrje nënave ruse të “Mos e dërgoni fëmijën tuaj në Ukrainë” me fushatën “Mama” (Nëna) që ajo organizoi. Para së gjithash, ai publikon identitetet e ushtarëve rusë të kapur të gjallë dhe të vdekur nga faqja e internetit dhe llogaritë e Telegramit të krijuara në kuadër të fushatës.

Momenti i takimit me familjet e ushtarëve rusë është regjistruar dhe shpërndarë edhe në llogaritë e Telegram. Në këtë rrëfim, u bëhet thirrje ukrainasve dhe rusëve: “Ju lutemi, transmetojeni këtë informacion mijëra nënave ruse fatkeqe, djemtë e të cilëve u kapën në Ukrainë. U vendos që ushtarët rusë të kapur do t’u jepeshin nënave të tyre nëse vinin në Ukrainë, Kiev.

Kategoritë
BotaLajme