Mbi një mijë dele dhe dhi në “shëtitjen” tradicionale në Madrid

Trans-humanca është një shëtitje tradicionale e bagëtive nga kullotat e përhershme verore në ato dimërore që daton nga mesjeta, ndërsa që nga viti 1994 në Madrid ka rinisur si një festë që inkurajon mbarështimin e deleve.

ë shumë se 1.000 dele dhe dhi kanë kaluar nëpër rrugët e Madridit gjatë “Trans-humancës”, raporton Anadolu Agency (AA).

Trans-humanca është një shëtitje tradicionale e bagëtive nga kullotat e përhershme verore në ato dimërore që daton nga mesjeta, ndërsa që nga viti 1994 në Madrid ka rinisur si një festë që inkurajon mbarështimin e deleve.

Veprimtaria organizohet tradicionalisht një të diel në tetor.

Në të kaluarën, kjo shëtitje organizohej dy herë në vit, ku merrnin pjesë dhjetëra mijëra kafshë, por sot është një akt simbolik në të cilin marrin pjesë më pak se 2.000 kafshë.

Kategoritë
BotaLajme