Mediat gjermane sulmojnë vaksinën Turkovac të prodhuar nga Turqia

Ky sukses i Turqisë, e cila është shteti i 9-të në botë që mund të prodhojë një vaksinë kundër koronës, shkaktoi shqetësim në mediat gjermane.

Në Turqi ka nisur përdorimi i vaksinës vendase të inaktivizuar Turkovac, studimet e para të së cilës kanë nisur në nëntor 2020, në kuadër të luftimit të koronavirusit.

Së bashku me Turkovacin, Turqia është bërë një nga 9 vendet në botë që ka arritur të prodhojë një vaksinë kundër koronës.

Suksesi i Turkovacit që tregoi mbrojtje edhe ndaj variantit të ri Omicron, u prit me pakënaqësi nga mediat gjermane.

Megjithëse të gjitha të dhënat për vaksinën tonë vendase u vlerësuan dhe miratuan nga një komision shkencor, gazeta Tagesschau në Gjermani, e cila filloi operacionet e njollosjes për qëllime politike, shkruante se kishte dyshime për efektivitetin e vaksinës.Në lajmet e gazetës, duke iu referuar Shoqatës së Mjekëve të Turqisë, e cila më parë u përmend me terrorizëm, “Nuk ka asnjë të dhënë zyrtare për efektivitetin e Turkovacit deri më tani. Ata që presin vaksinën turke për të marrë një vaksinë kundër koronës morën një rrezik i madh”. u përfshinë deklaratat.

Kategoritë
BotaLajme