Mediat greke u trembën nga marrëveshja mes Shqipërisë dhe Turqisë për blerjen e dronëve luftarake

Një marrëveshje prek 8.2 milionëshe  UAV / SİHA u nënshkrua midis Shqipërisë dhe Turqisë.

Miratimi i blerjes erdhi pasi Ministri i Brendshëm shqiptar Bildar Kuci udhëtoi me ushtarë në Turqi për të vizituar fabrikën e prodhimit Bayraktar në Stamboll.

Në dokumentin e botuar nga Parlamenti shqiptar, u theksua se blerja e UAV synon rritjen e sigurisë kombëtare.

Nga ana tjetër, fuqia e UAV dhe SİHA e Turqisë nuk bien nga agjenda e botës.

Vendimi për të blerë bëri një tingull në mediat greke.

Uebsajti grek SL Press njoftoi marrëveshjen midis Shqipërisë dhe Turqisë me titullin “UAV-të turq rrethojnë Greqinë”.

Detajet e lajmit përfshinin deklaratat e mëposhtme:

“Dronët turq Bayraktar TB2 u përdorën nga Azerbajxhani në luftën e Nago-Karabakut dhe fituan fitoren duke e detyruar Armeninë të dorëzohej. Dronët ndryshuan rrjedhën e luftës. Turqia përfitoi nga kjo për të promovuar produktin e saj dhe për të reklamuar efektivitetin e saj. Erdogan ka bërë presion mbi Greqinë në të kaluarën. Ai provoi se e përdori Shqipërinë për ta bërë atë.

“MUND Të KRERCNOJ GREQIN”
Baza detare e Avlona mund të bëhet baza e Bayraktar TB2 dhe mund të kërcënojë Greqinë në çdo moment. Duke njoftuar krijimin e një stacioni të forcave speciale në Othonos, Ministria Greke e Mbrojtjes Kombëtare kuptoi rrezikun që paraqet. Ai pritej të ishte gati deri në mars të këtij viti, por nuk e bëri ”. shkruan mediat greke

Kategoritë
LajmeRajoni