Merren masa për mbrojtjen e Liqenit Salda, që cilësohet si “Maldivet e Turqisë”

Kufizohet hyrja për vizitorët në Liqenin Salda, që ndodhet në nënprefekturën Yesilova të rrethit Burdur dhe njihet si “Maldivet e Turqisë”, për rërën e bardhë dhe ngjyrën gurkali të ujit.

Kufizohet hyrja për vizitorët në Liqenin Salda, që ndodhet në nënprefekturën Yesilova të rrethit Burdur dhe njihet si “Maldivet e Turqisë”, për rërën e bardhë dhe ngjyrën gurkali të ujit.

Sipas punime të bëra nga Ministria e Mjedisit dhe Urbanistikës, “Ishujt e Bardhë”, që mirëpresin rreth 1 milionë e gjysmë turistë në vit, këtej e tutje do të pranojë e shumta 570 mijë vizitorë.

Sipas kësaj numri i vizitorëve momentalë do të sigurohet me kontrollin e hyrjes në rajon.

Kurse nëse vijnë më shumë turistë, ato do të drejtohen në ambiente të tjera të liqenit, kështu që do të mbrohet ambienti i ndjeshëm i këtij liqeni.

Gjithashtu do të ndalohet edhe hyrja e automjeteve në rajonin përreth liqenit dhe automjeteve në rajonin e “Ishujve të Bardhë”.

Kategoritë
BotaLajme