Merrni tuajën: Netflix shkatërron ndarjen e fjalëkalimit me një veçori të re

Nga kjo javë e tutje, pronarët e llogarive Netflix mund të përshëndeten me një dritare të re identifikimi duke u kërkuar atyre të verifikojnë identitetin e tyre përmes SMS, ose kodit të verifikimit me email transmeton Gazeta e Re.

“Nëse nuk jetoni me pronarin e kësaj llogarie, keni nevojë për llogarinë tuaj për të vazhduar shikimin”, lexon mesazhi, së bashku me opsionin për “Bashkohu falas për 30 ditë”.

Ndërsa Netflix ka eksploruar mënyra për të frenuar ndarjen e fjalëkalimeve për vite me rradhë, një përfaqësues për shërbimin kryesor të transmetimit sipas kërkesës theksoi rëndësinë e ruajtjes së sigurisë së llogarisë për klientët.

“Ky test është krijuar për të siguruar që njerëzit që përdorin llogari Netflix të jenë të autorizuar ta bëjnë këtë”, i tha Reuters këtë javë një zëdhënësi të kompanisë për shërbimin streaming.

Natyrisht, përdoruesit e internetit të të gjitha moshave e morën si problem ndryshimin, dhe disa madje akuzuan kompaninë për përpjekjen për një kapje parash nën maskën e sigurisë dixhitale.

Netflix aktualisht ofron paketa themelore (8,99 dollarë), standardë (13,99 dollarë) dhe premium (17,99 dollarë).

Klientët që paguajnë për paketat standarde dhe premium lejohen të transmetojnë njëkohësisht përmbajtje përkatësisht në dy dhe katër pajisje.

Vlen të përmendet se përdoruesit janë në gjendje të kapërcejnë kërkesën e re dhe të verifikojnë identitetin e tyre në një kohë të mëvonshme. Është e paqartë se sa kalime lejohen, ose nëse këto kalime (skips) përfundimisht do ta bllokojnë një përdorues nga llogaria e Netflix./Gazeta e Re.

Kategoritë
BotaLajmeTë ndryshmeTeknologji