Ministri Palestinez zëvendëson Imamin e xhamisë në Ajasofja, falë namazin e xhumasë me qindra njerëz

Hatem Muhammed Helmy Abdulsami Al-Bakri, Ministër Palestinez i Fondacioneve dhe Çështjeve Fetare, drejtoi namazin e së Premtes në Sherifin e Xhamisë Ajasofja. Shumë njerëz morën pjesë në namazin e xhumasë.

Ajasofja pati sot një mysafir historik.

E para u përjetua në Sherifin e Xhamisë Ajasofja, e cila u hap për adhurim më 24 korrik 2020 pas 86 vitesh.

Ministri palestinez e drejtoi namazin e xhumasë
Me propozim të ambasadorit palestinez në Ankara, Fayed Mustafa, faljen e xhumasë e drejtoi ministri palestinez i themeleve dhe çështjeve fetare, Hatem Muhammed Helmy Abdulsami Al-Bakri, në Sherifin e Xhamisë Hagia Sophia-i Kebir.

Në namazin e xhumasë morën pjesë ambasadori palestinez në Ankara Fajed Mustafa dhe qytetarë të shumtë. Ministri palestinez Al-Bakri ka bërë një foto me palestinezët në dalje të namazit të xhumasë. Ministri palestinez Al-Bakri, i cili tha se Turqia qëndron gjithmonë në krah të Palestinës, tha se marrëdhëniet mes qeverisë palestineze dhe turke vazhdojnë.

Kategoritë
BotaLajme