Ministri Vitia: Së shpejti raporti i ri mbi gjendjen në Deçan

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, tha se sot (e mërkurë) do të vij raporti i ri për situatën në komunën e Deçanit, ku u helmuan mijëra qytetarë

“Do të ndalën në disa zhvillime të fundit në Komunën e Deçanit ku nga dje deri më sot në ora 11 gjithsej kanë kërkuar ndihmë 1056 qytetarë nga të cilët pjesa më e madhe e tyre janë mirë dhe ata që kanë simptoma ju dëshirojmë shërim sa më të shpejt”.

“IKSHKP-ja vazhdon hulumtimin në terren dhe raporton dy e tre herë në ditë dhe besoj që para orës 18 do të vij edhe raporti i ri  nga Deçani për të cilin do të njoftoheni me kohë”.

“Gjatë vizitës në Deçan janë diskutuar nevojat emergjente që kanë për tejkalimin e situatës dhe janë bërë listat e nevojshme për të cilat MSh-ja ka siguruar një sasi të konsiderueshme të barnave për t’u dhënë ndihmë qytetarëve të kësaj komune.

“Një numër i analizave më specifike janë dërguar jashtë vendit dhe për rezultatet do të ju njoftojmë në kohë reale”.

Zëdhënësi i Qeverisë, Përparim Kryeziu, tha se në mbledhjen e Qeverisë vëmendje më të madhe pati gjendja në Deçan.

“U morën një numër i madh vendimesh rreth 30 sosh. Në këtë mbledhje u miratuan 4 projektligje. U miratuan dy Borde të përkohshme të ndërmarrjeve publike. Gjatë mbledhjes vëmendje të veçantë pati gjendje emergjente e Deçanit për çka Qeveria do të marr vendime të tejkalimit të situatës”.

Kategoritë
LajmeShëndetësiVendi