Ministria e Mbrojtjes e Rusisë pretendon: Rreth 200 mercenarë nga Kroacia po luftojnë në Ukrainë

Ministria e Mbrojtjes e Federatës Ruse ka lëshuar një deklaratë të re ku thuhet se luftëtarë të shumtë të huaj janë vërejtur në fushat e betejës në juglindje të Ukrainës dhe se disa prej tyre vijnë edhe nga Kroacia.

Zëdhënësi i Ministrisë së Mbrojtjes së Federatës Ruse, gjeneralmajor Igor Konashenkov, tha se mercenarët nga Kroacia kishin mbërritur në juglindje të Ukrainës dhe supozohet se aktualisht ndodhen në Mariupol.

“Vetëm javën e kaluar, rreth 200 mercenarë nga Kroacia mbërritën nëpërmjet Polonisë dhe iu bashkuan një prej batalioneve nacionaliste në Ukrainën juglindore,” tha Konashenkov.

Për shkak të këtyre informacioneve, Ministria e Mbrojtjes së Rusisë njoftoi se një atashe i mbrojtjes është ftuar në Moskë për një intervistë në ambasadën kroate në Rusi.

“Atasheut ushtarak iu vu në dukje veprimet e paligjshme të shtetasit kroat Denis Scheler, i cili ka marrë pjesë në armiqësitë në Ukrainën juglindore që nga viti 2015, duke formuar detashmente të mercenarëve kroatë që do të dërgoheshin në Ukrainë”, tha Ministria ruse e Mbrojtjes.

Nga rruga, Denis Scheler përfaqëson një nga 15 kroatët që shkuan në luftë në Ukrainë në 2014 dhe kaluan gjashtë vjet në Regjimentin Vullnetar të Azov, i cili aktualisht po lufton në Mariupol.

Kategoritë
BotaLajme