Ministrja e Financave në Shqipëri: Kosova zë 50% të eksporteve tona

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë në Shqipëri, Delina Ibrahimaj deklaroi sot në Kuvend se Kosova zë 50 % të eksporteve të Shqipërisë, ndaj është me shumë rëndësi lehtësimi i procedurave doganore.

Ibrahimaj theksoi rëndësinë e miratimit nga Kuvendi të projektligjit “Për ratifikimin e marrëveshjes ndërmjet Shqipërisë dhe Kosovës, për zbatimin e lehtësirave të ndërsjella në procedurat doganore dhe të kontrollit të hyrje-daljeve së mallrave”.

Si përqindje krahasuar me vendet e CEFTA-s, Ibrahimaj theksoi se Kosova zë 50 % të eksporteve të vendit tonë, pra është një partner shumë i rëndësishëm tregtar.

“Marrëveshja synon harmonizimin gradual të legjislacionit të fushën e sigurisë ushqimore.
Ajo u nënshkrua në mbledhjen e përbashkët të dy qeverive në 26 nëntor 2021, në Elbasan dhe përveçse lehtëson procedurat e tregtisë mes dy vendeve, i jep gjithashtu Kosovës një dalje në det për arsye tregtare, duke i dhënë hapësirë për tregti në zonën doganore Durrës dhe Porto Romano. Me anë të kësaj marrëveshje ne presim të shtohet tregtia mes dy shteteve”, tha Ibrahimaj./ATSH

Kategoritë
LajmeRajoni